5 страхотни машини от автосалон Детройт `16

Някои от тях са прототипи, други са реални автомобили, които скоро ще влязат в серийно производство. Това, което ги обединява е, че са стра-хот-ни!

Някои от тях са прототипи, други са реални автомобили, които скоро ще влязат в серийно производство. Това, което ги обединява е, че са стра-хот-ни!

Acura Precision Concept

03-acura-precision-concept-detroit-1-1

Премиум марката на Honda не се слави с изключителни в каквото и да било отношение автомобили. Дори напротив, особено ако се вгледаме в ZDX. Precision Concept обаче е друга бира, която радва с динамични линии и елегантна стойка. Този прототип едва ли ще влезе в производство като сериен автомобил, но пък ни дава възможност да видим дизайнерския език на марката, който в Acura наричат с претенциозното „квантов континуум“. ОК, щом си го харесвате!

BMW M2

04-2016-bmw-m2-detroit-1

В БГ Автоблог вярваме, че 2 серия купе на BMW е колата, която в най-голяма степен изразява ДНК веригата на баварската марка. Защото е малък, има триобемна каросерия и се движи тооооолкова добре. М2 е силовото изпълнение, което измества от сърцето М3, защото е по-малък, по-нов по-лек и по-евтин. Освен това набира стотака за по-малко от 5 секунди, което го прави по-способно от Ferrari Testarosa.

Volvo S90

03-2017-volvo-s90-detroit-1

След като Volvo стана китайска собственост, компанията спечели внимание и симпатии със серия нови продукти. Кой от кой по-впечатляващ. Новият S90 ще бъде флагманът в портфолиото на шведската марка и е базиран на модулната платформа, върху която е построен и всъдеходът XC90. Изчистеният шведски дизайн и двойно турбинираният двулитров бензинов двигател с 316 к.с. са само две от причините да му се радваме.

Buick Avista

buick-avista-16-1-1

Всеки, който е наясно с щатската автомобилна култура ще потвърди, че Buick е марката на пенсионерите. Концепцията Avista разбива това схващане и печели адмирации с голямо GT купе, структурирано върху платформата на Chevrolet Camaro. Колата впечатлява с изчистени линии и с вероятността да се трансформира в сериен автомобил.

Lincoln Continental

01-2017-lincoln-continental-detroit-1

Ford Motor Company събужда Lincoln с лимузината Continental, за да припомни славното време, когато компанията произвеждаше колите на американските президенти. Прототипът на Continental беше показан през миналата година, а на автосалона в Детройт беше премиерата на серийния автомобил. С него компанията разкрива новата си философия, обяснявана със словосъчетанието „тих лукс“. Continental е впечатляващ от всички страни, а дръжките на вратите са просто гениални.

More from Бранимир Николов
Rolls Royce Ghost: Призракът, който всички забелязват
Нищо призрачно няма в тази кола, освен цената. Всичко останало е толкова...
Read More