Opel Adam Rocks: Пролетта Rocks!

Сам по себе си Opel Adam е сладка малка кола, предназначена за модерните градски момичета. Rocks изпълнението прибавя пластмасови протектори за каросерията, по-високо със сантиметър и половин окачване, по-големи гуми и ... текстилен покрив. Точно така – Opel Adam Rocks е микроскопична мацинкова кола със SUV опаковка и сгъваем таван, който те кани да се потопиш в пролетта и да се насладиш на събуждащия се живот, прелитайки бързо през делниците.

Вероятно е малко прекалено да имаш кола за всеки сезон, но ако случайно случаят ти е такъв – БГ Автоблог се включва с пролетно предложение. Не защото Opel Adam Rocks става единствено през пролетта … Но тази кола изпълва топлите дни на март с изцяло нови усещания. И всяко едно от тях си струва.

Насладете се!

Отвън

Сам по себе си Opel Adam е сладка малка кола, предназначена за модерните градски момичета. Rocks изпълнението прибавя пластмасови протектори за каросерията, по-високо със сантиметър и половин окачване, по-големи гуми и … текстилен покрив. Точно така – Opel Adam Rocks е микроскопична мацинкова кола със SUV опаковка и сгъваем таван, който те кани да се потопиш в пролетта и да се насладиш на събуждащия се живот, прелитайки бързо през делниците.

Комбинирайте със забележителен цвят като тютюневия металик, който в конфигуратора на Opel Adam Rocks ще откриете с името „жълто-зелен Kurkuma“ и се пригответе за всички съседи, които ще искат да говорят с вас за него.

Имайте предвид, че безкрайните възможности за конфигуриране на Opel Adam са налични и при Rocks, което означава, че можете да го поръчате в млечно кафяв металик със сини акценти върху джантите, огледалата и предрадиаторната решетка. А това може да се определи като доза инстантна свежест всеки ден.

Отвътре

Фънкарското излъчване отвън се пренася и в интериора. Част от таблото и конзолата на скоростната кутия са боядисани в цвета на каросерията, вероятно за да не забравиш колко искряща е колата отвън.

Седалките са учудващо удобни дори за истински високи хора. Мястото отзад е по-скоро символично, но достатъчно за да осигури придвижването на 4-ма души на по-кратки разстояния.

Но причината поради, която ще обичаш Opel Adam Rocks е сгъваемия му текстилен покрив. Задвижван чрез електромотор, той се подрежда в перфектна хармоника чак до ръба на задния спойлер. Текстилният покрив е комбиниран с малък ветрозаборник, който не позволява галещия пролетен въздух да нахлуе в купето със силата на ураган.

Задвижването

3 цилиндъра, 998 см3 работен обем и малко турбо са добра комбинация, известна още от Opel Corsa с името 1.0 Turbo Ecotec. Бензиновият двигател се развърта истински плавно и може да мотивира предните колела с мощност от 115 к.с. Те са достатъчни не само да осигурят характер на автомобила, но и да го превърнат от градска кола в забавна градска кола.

Малкият трицилиндров турбомотор е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия, която освен с меката си работа впечатлява и с отлично сметнати предавателни числа. Дотолкова, че светофарните стартове са бързи, а магистралното пътуване е при (по-)ниски обороти.

Постигането на по-нисък разход на гориво и съответно по-ниски нива на вредни емисии минава и през употребата на Start / Stop система, която за съжаление е винаги включена, след като стартираш автомобила. Тя работи добре, с изключение на тънкия момент, в който съединителя не е натиснат до дъно, а лоста на скоростите вече е в гнездото на 1-ва предавка. Тогава електрониката на Opel Adam Rocks си задава повече въпроси, отколкото може да понесе.

На пътя

Междуосието с размери на количка на мачбокс не обещава истински комфортна возия, но настройките на окачването на Adam Rocks са прощаващи и в същото време надеждни. Те гарантират меко преминаване през неравности, но предвидимо поведение в завой.

За разлика от стандартния Adam, тук спирачките са дискови и на 4-те колела, като отпред са вентилирани. Воланът е с електрическо серво, като асистенцията може да бъде увеличена с натискането на City бутон.

Плюсовете

Изглежда ефектно, отлична е за града, има добър двигател, удобни предни седалки и СГЪВАЕМ ТЕКСТИЛЕН ПОКРИВ.

Минусите

Струва повече от разумното (цените за 1-литровия турбомотор стартират от 35 770 лв.) и е твърде малка за 4-ма души.

Става или не

С Opel Adam Rocks пролетта Rocks!

Photocredit © Николай Русанов

0
Tags from the story
, , , ,
More from Бранимир Николов
Как НЕ се стартира на драг състезание
Пишман състезател прави смях на публиката…
Read More