Николай Иванов: БГ илюстраторът с линейните Ситроени и златната награда

Ето това е добра новина! Български дизайнер отнесе златна награда в категория „Дизайн на графична и визуална комуникация“ от престижните A` Design Awards. Интересното е, че той печели отличието с автомобилен проект, наречен „Citroen in lines / Ситроен в линии“. Той проследява историческото развитие на марката, като изобразява чрез цветни линии всеки един от нейните модели. Под всеки имаме предвид всеки.

Ето това е добра новина! Български дизайнер отнесе златна награда в категория „Дизайн на графична и визуална комуникация“ от престижните A` Design Awards.

Интересното е, че той печели отличието с автомобилен проект, наречен „Citroen in lines / Ситроен в линии“. Той проследява историческото развитие на марката, като изобразява чрез цветни линии всеки един от нейните модели. Под всеки имаме предвид всеки. Николай Иванов започва със Citroen Type A от 1919 година и завършва с e-Mehari от тази година.

design-award-status

Целия проект в големи детайли ще намериш в Behance профила на Николай.

Всеки един от неговите Ситроени е изобразен чрез цветни линии, сякаш нарисувани с текст маркер, използван с хирургическа прецизност. Проектът е феноменален и е бил използван в Instagram рекламна кампания от бразилското представителство на марката.

Тази седмица стана ясно, че Николай Иванов отнася златото в свръх оспорвана категория на A` Design Awards точно с този проект. И това ни прави едновременно горди и радостни. От една страна, защото в БГ Автоблог харесваме Ситроени, от друга – защото става дума за наше момче със световни успехи.

Николай Иванов е фен на марката и прави „Citroen in lines / Ситроен в линии“ като некомерсиален проект, т.е. за собствено удоволствие и без пари. Ние го разбираме като личното му обяснение в любов към Ситроен. Красиво и безусловно.

Ако илюстрациите от „Citroen in lines / Ситроен в линии“ те докосват, винаги можеш да си поръчаш една (или няколко) от тях като свръх качествен арт принт в постер формат от Simply Petrol.

Ако ти се сторят скъпи, не забравяй, че са златни!

More from Бранимир Николов
Шкода Октавия е Автомобил на годината в България за 2014
Българката кола на 2014 година е Skoda Octavia. Това показа гласуването сред...
Read More