Vilner празнуват 20 години с изложба

Атанас Вилнер, създателят на Vilner - българското ателие за дизайнерски модификации на автомобили, отбеляза 20 години от началото на дейността си с изложба на авторски проекти. Тя е подредена в столичната Галерия 2.0 (на Малките 5 кьошета), вратите й ще бъдат отворени до 9 ноември, като входът е свободен и е вероятно първата в България, посветена на автомобилното изкуство. След нейния край, част от изложените проекти ще могат да бъдат поръчани от car art портала Simply Petrol.

Атанас Вилнер, създателят на Vilner – българското ателие за дизайнерски модификации на автомобили, отбеляза 20 години от началото на дейността си с изложба на авторски проекти.

Изложбата е подредена в столичната Галерия 2.0 (на Малките 5 кьошета) и вратите й ще бъдат отворени до 9 ноември, като входът е свободен. След нейния край, част от изложените проекти ще могат да бъдат поръчани от car art портала Simply Petrol.

Изложбата по повод 20-годишния юбилей на студиото е вероятно първата в България, посветена на автомобилното изкуство. Чрез нея Vilner представя собствения си отпечатък върху автомобилната култура не само в България, но и на света. Дори и в Китай, където ателието има собствено студио.

Известни като „ръкостискането на Vilner“, автомобилните волани са ключова част от дизайнерския почерк на ателието. В пространството на столичната галерия 2.0 ще бъдат изложени 4 от ергономичните разработки на Вилнер. Така, гостите на изложбата ще имат възможност да станат свидетели на трансформацията на един идеен проект в реалност.

С този акцент в изложбата Vilner: 20 години в 20 творби, ние подлагаме под въпрос една от утвърдените норми в автомобила – кръглата форма на волана, казва Атанас Вилнер.

Показаните в рамките на изложбата проекти са създадени от дизайнерите Денислав Василев, Милен Иванов и Юлиан Дочев, които са част от екипа на Vilner.

Tags from the story
, ,
More from Бранимир Николов
Когато президентът се вози на автобус
Малко след като американският президент Барак Обама встъпи в длъжност през 2009...
Read More