И най-продаваният нов спортен автомобил в България е …

форд мустанг
Пазарът на нови автомобили в България (за съжаление) е толкова малък, че е нещо като селски мегдан – почти всички присъстващи се познават. За изминалата 2016-та, българските дилъри на нови автомобили са връчили ключовете на едва 26370 коли. Срещу тях стоят в пъти по толкова машини втора употреба с етикет „нов внос“. Уви, пазарът на спортни автомобили в България е още по-скромен. Но ние знаем кой е неговият цар – посрещнете Ford Mustang, първото глобално издание на легендарния американски muscle car, който с това си поколение е достъпен на всички пазари – от Северния полярен кръг до Азия.

Пазарът на нови автомобили в България (за съжаление) е толкова малък, че е нещо като селски мегдан – почти всички присъстващи се познават. За изминалата 2016-та, българските дилъри на нови автомобили са връчили ключовете на едва 26370 коли. Срещу тях стоят в пъти по толкова машини втора употреба с етикет „нов внос“.

Уви, пазарът на спортни автомобили в България е още по-скромен. Но ние знаем кой е неговият цар – посрещнете Ford Mustang, първото глобално издание на легендарния американски muscle car, който с това си поколение е достъпен на всички пазари – от Северния полярен кръг до Азия. И той е безапелационен лидер в сегмента на спортните автомобили, не само в България но и в цяла Европа.

Откакто новият Mustang се предлага в България, на неговата сметка са записани 31 продажби, като 17 от тях са реализирани през изминалата 2016 г. Интересното, което споделят от представителството на марката в България е, че 4 от всеки 5 продадени у нас Мустанга са с големия 5.0 литров V8 двигател, а най-предпочитания цвят е червения.

Нашия бихме си го пожелали в убийственото Grabber Blue синьо, което Ford предлагат и за Ford Focus RS.

Причината за добрите резултати на Мустанг в България и Европа е легендарната пони емблема от една страна, но и изкушаващата стартова цена от 79 хил. лв. с включен ДДС. За приблизително същата сума можете да купите дизелов всъдеход от среден клас на корейски производител с ниско ниво на оборудване, но пък поне ще има автоматик.

Ти кое би избрал?

More from Бранимир Николов
Шампионът Майкъл Фелпс с тунингован Мерцедес
Чудото на олимпийските плувни дисциплини Майкъл Фелпс, който в свободното си време еднократно, случайно...
Read More