Avalanche: Сливенска перла в бяло

За разлика от съседните Румъния, Сърбия и Гърция, ние не можем да се похвалим с мащабно автомобилно производство. Но по всичко изглежда, че България произвежда все повече ентусиасти, които създават автомобилни уникати или такива в свръх малки серии и част от тях имат забележителни успехи. Дизайнерското ателие на Наско Вилнер вече има 20 години история, Kokonja и Carbon Motors които вървят по неговите стъпки, Росен Даскалов от Русе с неговия болид SIN, който се състезава в GT4 сериите а сега и сливенското ателие Tuning Performance, който се появява от нищото със своя Avalanche.

За разлика от съседните Румъния, Сърбия и Турция, ние не можем да се похвалим с мащабно автомобилно производство. Но по всичко изглежда, че България произвежда все повече ентусиасти, които създават автомобилни уникати или такива в свръх малки серии и част от тях имат забележителни успехи. Дизайнерското ателие на Наско Вилнер вече има 20 години история, Kokonja и Carbon Motors които вървят по неговите стъпки, Росен Даскалов от Русе с неговия болид SIN, който се състезава в GT4 сериите а сега и сливенското ателие Tuning Performance, който се появява от нищото със своя Avalanche.

Машината е базирана върху BMW E36 M3, като от донорската кола е останало доста малко. Екстериорът е изцяло друг, всички панели са от фибростъкло, фаровете и стоповете са други, джантите също, а двигателят … 4-литров S5B40 от M3 E92, който в заводско изпълнение предлага 420 к.с.

Приятелчетата от Dizzyriders.bg съобщават, че колата вече е продадена във Великобритания при цена от четвърт милион лири. В левчета – над половин милион. Не е зле като за Е36, нали?

Формите на Avalanche са създадени от едно от момчетата в гаража на Tuning Performance, който се справя с рисуването повече от добре. Истината е, че тази Сливенска перла в бяло не е топ красавица, но нека сме честни – като първи опит е страхотна.

Искаме още!

More from Бранимир Николов
Защо ще продължаваме да гинем по пътищата. С или без колани в автобусите
17 (засега) души са жертвите на автобусната катастрофа край Своге от края...
Read More