Моторета D1: БГ еко скутер от Китай

моторета д1
Деси е от Русе. Родена е там, учила е там, пораснала е там. Съдбата обаче е фрашкана с превратности и заради една от тях, Деси се оказва в Китай. Там, в продължение на 5 години тя гради кариера. Тогава за първи път се качва на скутер, тъй като повечето хора там се придвижват по този начин. Малко по-късно го сменя с електрически такъв. И това е моментът, в който идеята за Моторета се ражда. Може би си чувал, а може би не – Моторета е БГ бранд за електрически скутери.

Деси е от Русе. Родена е там, учила е там, пораснала е там. Съдбата обаче е фрашкана с превратности и заради една от тях, Деси се оказва в Китай. Там, в продължение на 5 години тя гради кариера. Тогава за първи път се качва на скутер, тъй като повечето хора там се придвижват по този начин. Малко по-късно го сменя с електрически такъв.

И това е моментът, в който идеята за Моторета се ражда. Може би си чувал, а може би не – Моторета е БГ бранд за електрически скутери. Правят ги в Китай, имат дизайна на Vespa (макар Деси да не е съгласна с това), а двигателят е на Bosch. Струват по 3 хил. лв. бройката, разходът на ток е левче на 100 км, а гаранцията им е 2 години. Мощността на електромотора е киловат и половина, достатъчен за максимална скорост от 45 км/час, а 72-волтовата батерия осигурява пробег от около 60 км. Напълно достатъчно за градски условия.

Деси и компания наричат себе си „моторетките“ и са се погрижили да предложат и възможности за персонализация на електроскутерите. От стикер бомби през специални цветове до къстъм дизайн по твой вкус. В тези случаи доставката отнема 90 дни.

Засега Моторета и единствения им (към момента) модел D1 може да бъде тестван в София, Варна и Русе. Проверявайте тяхната FB страница, за да научите в кои други градове правят тест драйв събития, в рамките на които можете да пробвате електрическите скутери D1. Не пропускайте и техния Instagram акаунт, в който готини момичета (често) позират до готини скутери.

И така – Моторета е едно симпатично БГ начинание, на което искрено желаем успех!

Виж видео

More from Бранимир Николов
Арабският Бойко Борисов построи най-големия Jeep
Да притежаваш най-големия Dodge в света вероятно не е било достатъчно за...
Read More