Какво е усещането да караш кола с 452 км/час?

И ние не знаем, но Racelogic пуснаха видео за всички такива като нас, на което се вижда как Koenigsegg правят опит да подобрят рекорда за най-бърз автомобил, който може да получи регистрация и да се движи по улиците. За целта, екип на иновативната шведска марка затваря една от магистралите на щата Невада и опъва два ластика със своята Agera RS.

И ние не знаем, но Racelogic пуснаха видео за всички такива като нас, на което се вижда как Koenigsegg правят опит да подобрят рекорда за най-бърз автомобил, който може да получи регистрация и да се движи по улиците.

За целта, екип на иновативната шведска марка затваря една от магистралите на щата Невада и опъва два ластика със своята Agera RS. Зад волана е тест пилотът Никлас Лиля, а колата му е оборудвана с гуми Michelin Pilot Sport Cup 2, с каквито Agera пристига при клиентите си. Същият този младеж бе зад волана на Agera, която счупи рекорда на Bugatti Chiron за най-бърз автомобил в дисциплината 0 – 400 – 0 км/час. Постижението на шведите обаче не бе признато, тъй като не е изпълнено при два старта в различни посоки на едно и също трасе.

В пустинята до Лас Вегас, този Koenigsegg прави 2 старта. При първия постига максимална скорост от 272 мили/час, равни на 437 км/час. При втория стинт, скоростта е една идея по-висока – 284 мили/час, равни на 457 км/час. За да няма съмнение колко висока е тази скорост, ще отбележим, че чудовищният и с излетно тегло от над 100 тона Боинг 747 отлепя от пистата при 260 км/час, което е близо два пъти по-бавно.

Изгледайте видеото внимателно, вижте колко бавно ускорява, усетете колко много тяга има тази кола при 350 км/час, задължително фокусирайте върху разделителната линия, и опитайте да следете движенията на волана.

Няма (начин) да съжалявате!

More from Бранимир Николов
Не, благодаря
Неправилното паркиране в момента се санкционира почти толкова строго, колкото ще се...
Read More