Форд Фиеста е българската Кола на годината за 2018 г.

Форд Фиеста Кола на годината 2018
7-о поколение на Форд Фиеста беше избрана за българската Кола на годината. Отличието беше връчено от организаторите от Прес авто клуб България на церемония, която се проведе в столичния Ринг мол. Новата Фиеста отнесе голямото отличие под формата на статуетка на колесница, скулптрирана от Ставри Калинов в конкуренцията на Опел Инсигния (Лек автомобил на годината), Шкода Карок (Кросоувър на годината), Фолксваген е-Голф (Еко автомобил на годината) и Исузу Д-Макс (Многофункционален автомобил на годината) и Рейндж Роувър Велар (Премиум автомобил на годината).

7-о поколение на Форд Фиеста беше избрана за българската Кола на годината. Отличието беше връчено от организаторите от Прес авто клуб България на церемония, която се проведе в столичния Ринг мол.

Новата Фиеста отнесе голямото отличие под формата на статуетка на колесница, скулптрирана от Ставри Калинов в конкуренцията на Опел Инсигния (Лек автомобил на годината), Шкода Карок (Кросоувър на годината), Фолксваген е-Голф (Еко автомобил на годината) и Исузу Д-Макс (Многофункционален автомобил на годината) и Рейндж Роувър Велар (Премиум автомобил на годината).

За първи път тази година, големият победител беше определен след гласуване сред победителите в отделните категории и така Фиеста, която бе избрана за Градски автомобил на 2018-а в България се наложи над Опел Инсигния с минимална преднина от 14 срещу 12 гласа.

Тазгодишното издание на конкурса Автомобил на годината бе подкрепено от бензиностанции OMV.

More from Бранимир Николов
Caterham SP/300R тежи 600 кг. и струва 60 хил. паунда …
... освен това е първият нов автомобил на британската марка от `94-та...
Read More