Кола на годината пътува

Керван от 28 нови автомобила обиколи градовете Стара Загора, Казанлък и Чирпан, за да представи част от предстоящите претенденти за българския автомобил на годината за 2020 г. Импровизираният автосалон на колела се организира на 28 и 29 септември 2019 г. от Прес-авто клуб България, обединяващ журналисти, работещи по автомобилни теми.

Инициативата бе подкрепена от OMV и срещна жители и гости на Стара Загора, Казанлък и Чирпан с най-новите предложения на автомобилните вносители. Разбира се, децата бяха най-радостни, че могат да се настанят зад волана на впечатляващи автомобили, а техните родители се запознаваха с възможностите и ценовите предложения. Осигурените от официалните представителства на автомобилните марки награди повишиха още градусите на настроението.

Марките, които се включиха в „Кола на годината пътува“ са: Peugeot, WV, Mitsubishi, Nissan, Renault, Dacia, MINI, BMW, Citroen, Honda, Skoda, Mazda, Alfa Romeo, FIAT, SsangYong, Isuzu, Great Wall, Ford, Mercedes и Suzuki.

Българският автомобил на 2020 г. ще бъде избран през януари, след гласуване от жури, съставено от членовете на Прес-авто клуб България.

More from Бранимир Николов
Вероятно най-добрият автомобилен музей в света [Галерия]
След 14-месечна реконструкция, автомобилният музей Petersen в Лос Анджелис отвори врати през...
Read More