Уличен боец: Вартбург с транзитен номер (!) и Ситроен 2CV

20 години след края на производството на Вартбург и Трабант, двутактовите чудовища на ГДР-то стават все по-малко по нашите пътища. Срещата с тях е истинска рядкост, поради което автоматично се превръщат в „улични бойци”. Но засечката на Вартбург с транзитни номера е нещо уникално. А ако до него по случайност е кацнало и ярко червено ситроенче ...

20 години след края на производството на Вартбург и Трабант, двутактовите чудовища на ГДР-то стават все по-малко по нашите пътища. Приятел на БГ Автоблог срещна в столичния квартал Стрелбище този ръждиво кафяв уникат. Сами по себе си, Вартбург вече са рядкост, поради което автоматично се превръщат в „улични бойци”. Но засечката на Вартбург с транзитни номера е нещо наистина уникално и няма как да не я отбележим. А ако до него по случайност е кацнало и ярко червено ситроенче, от тези, с които монахините на Луи дьо Финес правеха щури гонки – говорим за перфектна подредба на планетите от хороскопа ни.

Очевидно този Вартбург е внесен в България съвсем наскоро (явно очуканите му братчета в БГ са на привършване), регистрационният номер маркира септември 2010 година. И изглежда добре като потенциален проект за възстановяване. За разлика от съседния му Citroen 2CV, който е блестящо реставриран. Никелираното огледало за обратно виждане, новият покрив и блестящата боя говорят за гледан автомобил, напълно годен за експлоатация. За което БГ Автоблог (благородно) завижда.

More from Бранимир Николов
Gillet Vertigo.5 Spirit: Суперкола от Белгия!?!
Белгийците са известни с превъзходен шоколад, отличната бира, еврократите в Брюксел и...
Read More