Уличен боец: Вартбург с транзитен номер (!) и Ситроен 2CV

20 години след края на производството на Вартбург и Трабант, двутактовите чудовища на ГДР-то стават все по-малко по нашите пътища. Срещата с тях е истинска рядкост, поради което автоматично се превръщат в „улични бойци”. Но засечката на Вартбург с транзитни номера е нещо уникално. А ако до него по случайност е кацнало и ярко червено ситроенче ...

20 години след края на производството на Вартбург и Трабант, двутактовите чудовища на ГДР-то стават все по-малко по нашите пътища. Приятел на БГ Автоблог срещна в столичния квартал Стрелбище този ръждиво кафяв уникат. Сами по себе си, Вартбург вече са рядкост, поради което автоматично се превръщат в „улични бойци”. Но засечката на Вартбург с транзитни номера е нещо наистина уникално и няма как да не я отбележим. А ако до него по случайност е кацнало и ярко червено ситроенче, от тези, с които монахините на Луи дьо Финес правеха щури гонки – говорим за перфектна подредба на планетите от хороскопа ни.

Очевидно този Вартбург е внесен в България съвсем наскоро (явно очуканите му братчета в БГ са на привършване), регистрационният номер маркира септември 2010 година. И изглежда добре като потенциален проект за възстановяване. За разлика от съседния му Citroen 2CV, който е блестящо реставриран. Никелираното огледало за обратно виждане, новият покрив и блестящата боя говорят за гледан автомобил, напълно годен за експлоатация. За което БГ Автоблог (благородно) завижда.

More from Бранимир Николов
Маркетинг на отчаянието
Преди кризата, дилърите на автомобили рекламираха качествата на своята стока и ниските...
Read More