Nissan Murano CrossCabriolet: Носорог с френски педикюр

Първото Murano беше сред първите машини, които дръзнаха да направят пряка връзка между всъдехода и спортната кола. Този автомобилен оксиморон, всъщност, се получи много добре. И даде начало на нов автомобилен клас. Но Murano CrossCabriolet в перленосиньо изглежда също като феминизиран мъжки носорог с френски педикюр. Т.е. не особено приятно ...

Първото Murano беше сред първите машини, които дръзнаха да направят пряка връзка между всъдехода и спортната кола. Този автомобилен оксиморон, всъщност, се получи много добре. И даде начало на нов автомобилен клас, от който се пръкна Х6 – най-желаното и в същото време най-безмисленото BMW за последните 20 години (но само ако не броим BMW 5 GT, с негово участие топката ще е спорна).

Nissan явно имат претенциите да правят модата в този сектор, защото показват Murano CrossCabriolet. Сплав от т.нар. кроскупе и кабрио. Резултатът е … плачевен. Лазурно синият перлен цвят, в който тази кола е лакирана би трябвало да ни говори за палми, искрящо бял пясък и коктейли с чадърчета. Но на нас ни изглежда като носорог с френски педикюр. Доколкото сме достатъчно толерантни, за да оправдаем съществуването на нестандартни Nissan модели като Juke и Cube, с Murano CrossCabriloet сме тотално безпомощни.

Колата ще се продава с мек сгъваем покрив, който изяжда около 35% от обема на багажника, в случай, че гюрукът е свален. Междуосието на Murano CrossCabriolet и стандартното Murano е идентично, а двигателят ще бъде един единствен. 3,5 литров V6 с 265 к.с., куплиран със CVT автоматична трансмисия. Очаква се цената му в САЩ да бъде около $45 хил.

More from Бранимир Николов
Вилнер, Атанас Вилнер
Истински интересното нещо около Атанас Вилнер е умението му да прави нещата...
Read More